Kategóriák

  • Kategóriák
  • Új / Szépséghibás termékek
  • Mosó- és Szárítógép
  • Mosógép
  • Szárítógép
  • Hűtő akció / Fagyasztó
  • Hűtő
  • Fagyasztó akció
  • Mosogatógép
  • Beépíthető mosogatógép
  • Szabadonálló mosogatógép
  • Tűzhely / Sütő
  • Beépíthető sütő
  • Szabadonálló
  • Háztartási kisgépek
  • Háztartás
  • Hűtés - fűtés
  • Konyha
  • Használt termék akció
  • Hűtő / fagyasztó
  • Fagyasztó
  • Használt Side by Side hűtőgép
  • Hűtőszekrény
  • Mosó- és Szárítógép
  • Elöltöltős mosógép
  • Felültöltős mosógép
  • Mosó-szárító / szárító

Milyen Főzőlap Jó Választás?

Napjainkban a konyhai készülékek vásárlásakor a legnagyobb dilemmát a főzőlap jelenti.

Milyen főzőlapot is vegyünk?

Vannak akik a hagyományos gázzal működő főzőlapokra esküsznek. Ennek oka lehet az is hogy olcsóbbak mint egy kerámialapos vagy egy indukciós főzőlap vagy, hogy a meglévő gáz kiállást ki akarják használni. Egy ilyen készülék ára nem befolyásolja a kinézetét ugyan úgy ékes dísze lehet egy konyhának mint egy kerámialap.

A tisztításuk már nem annyira egyszerű mivel a nyílt láng hamar oda tudja égetni a kifutott ételt a felületre így azt csak vegyszerekkel tudjuk eltávolítani. Ez sajnos nincs máshogy sima kerámialapos főzőlapoknál sem.

Itt ugyanis egy izzó tekercs helyezkedik el a főzőlap alatt ami magát a lapot melegíti fel és majd csak aztán az edényt. Energiafelhasználás szempontját nézve ez nem túl hatékony megoldása a főzésnek de mégis sokan választják ezt. Sajnos nem lehet minden lakásban, házban megoldani a gázellátást így ilyen megoldásra kényszerülünk. Ám ez nem biztos, hogy hátrányunkra válik mivel biztonságosabb mint a gáz. Itt nincs nyílt láng, nem áll fent a gázszivárgás veszélye sem.

Beszéljünk napjaink legkorszerűbb, az indukciós főzőlapokról.

Ezek már majdnem minden téren megelőzik versenytársaikat, jobb az energiahatékonyságuk, biztonságban is az élen járnak. Eme készülékek csak akkor vannak aktív, bekapcsolt állapotban ha egy edényt helyezünk rájuk, de nem mindegy milyet. Csak a  mágnesezhetőekkel működnek. Itt a legkevesebb az energiaveszteség és a főzőlap is csak annyira melegszik fel amennyit az edénytől átvesz, ugyanis itt nem maga a főzőfelület melegszik fel és adja át a hőt az edény aljának, hanem a főzőlap csak az edény alját melegíti fel.

Tapasztalataim alapján érdemes befektetni ha lehetséges egy ilyen korszerűbb változatba ugyanis gyorsabb melegítést így gyorsabb főzést, sütést kapunk és több időnk  marad a családra vagy magunkra!


cikk: Lukács György